Junioři prohráli vysoko ve Vítkovicích po hororové druhé třetině

Junioři se z Vítkovic vrací s prázdnou. Na severu prohráli vysoko 0:8, když o osudu utkání rozhodla druhá třetina, ve které domácí vstřelili šest branek a vyhnali zlínského brankáře na střídačku. Ve třetí části se Berani nezmohli ani na korekci skóre a letos podruhé vyšli bodově naprázdno.
5.kolo, pá 22.9.2017, Ostravar Arena
Vítkovice
Zlín
8:0
(1:0, 6:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Krenželok, 21. Vilček (Krenželok, Toman), 22. Dang (Kučera, Peterka), 31. Toman (Raška), 32. Gřesík (Klíma, Klus), 36. Peterka (Zdeněk, Dang), 37. Krenželok (Toman, Baláž), 44. Toman (Gřesík, Krenželok). Rozhodčí: Z. Kubičík – V. Bojda, T. Mikler. Vyloučení: 7:5, navíc Budil nesportovní chování DKU. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0 Diváci: 44. Střely na branku: 31:59. Průběh utkání: 8:0.

Daňa – Krenželok, Zdeněk, Štěpánek, Kučera, Ficek, Klus, Kaláb – Toman (A), Baláž (A), Vilček, Raška (C), Dang, Peterka, Klíma, Malát, Gřesík, Beránek, Potočný

Šimonů (od 32. Huf) – Martínek, Augustin, Gazda, Gába, Dluhoš, Budil (A), Jenáček (A), Marek – Kenša, Gago, Čechmánek, Kočica, Mikulec (C), Gharibyar, Hefka, Dobiáš, Dlabaja, Václavek, Karafiát

Junioři padli ve Vítkovicích, i když na ledě soupeře nezačali špatně. Na úvod zápasu si dokázali vytvořit šance a aktivitou si vynutili i přesilovku, tu ale nevyužili. Účet utkání mohl střelecky otevřít Dlabaja, ale Daňa jej vychytal a v 19. minutě na druhé straně skóroval Daniel Krenželok.

Ševcům se start do druhé třetiny vůbec nevyvedl. Po minutě a vteřině hry prohrávali už 0:3, když domácí poslali do pohodlného náskoku Tomáš Vilček a Michal Dang. Hosté si vzali oddechový čas a domácí dostali pod tlak, jenže ti se dokázali vymanit. Zvlášť poté, co si také vzali time-out.

Vítkovice udeřily do sirény ještě čtyřikrát, vždy po dvou gólech krátce za sebou, i když herně nijak výrazně nedominovaly. Během necelé minuty se trefili Radim Toman a David Gřesík. Po páté brance Zlín změnil brankáře, Šimonů vystřídal Huf. Další góly Vítkovic ovšem přišly o několik minut později, trefili se Lukáš Peterek s Danielem Krenželokem. Do pauzy ještě Huf zlikvidoval trestné střílení, po jehož nařízení dostal osobní trest do konce utkání zlínský Radim Budil.

V poslední třetině se utkání spíš dohrávalo, stav 7:0 byl příliš zřejmý. Ve 44. minutě završil na konečných 8:0 Radim Toman, poté už další branka nepadla. Podruhé v sezóně zlínští junioři zůstávají v zápase úplně bez bodu.